Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Mina [ I. P. ]

02. 08. 2022. 13:27 >> 13:24

APEL

Sijarto: Ne igrajte se geopolitikom oko Ukrajine

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto pozvao je nuklearne supersile da prestanu da se, kako je kazao, igraju geopolitičkom situacijom oko Ukrajine.

Sijarto je na konferenciji Ujedinjenih nacija za razmatranje napretka u primjeni Ugovora o neširenju nuklearnog oružja rekao da Mađarska razumije da džave sa nuklearnim oružjem gledaju na sukob u Ukrajini kao na pitanje geopolitičke prirode.

On je kazao da su neke od tih supersila geografski daleko od mjesta gdje se odvija rat.

"Ali za nas, zemlje u susjedstvu, ovo je pitanje od vitalnog značaja. Zato tražimo od svih relevantnih aktera da se ne igraju sa geopolitikom na naš račun", rekao je Sijarto.

On je ukazao da su zemlje centralne Evrope uvijek gubile u igri Istoka i Zapada, prenose agencije.

"Uvijek se zalažemo za održavanje dijaloga između Istoka i Zapada, posebno o strateškim pitanjima, poput izbjegavanja širenja i upotrebe nuklearnog oružja. Ako se ovaj dijalog ne nastavi, rizik od daljih tenzija i eskalacije će se definitivno povećati", upozorio je Sijarto.

On je pozvao sve potpisnice da se pridržavaju Ugovora o neširenju nuklearnog oružja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније