Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B.

04. 07. 2024. 16:06 >> 16:07
Čitaj mi:

USVOJEN PROGRAM

Za podsticajne mjere u turizmu milion eura

Vlada Crne Gore je danas donijela Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu, za koji su potrebna finansijska sredstva od oko 1.060.000 eura.

Kako je saopšteno iz Vlade cilj Programa je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketinških aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

Program uključuje pet mjera podrške, i to: podrška organizovanju manifestacija/festivala, unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu, razvoj održivih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u kulturnom, sportsko-rekreativnom i avanturističkom turizmu; podrška za razvoj MICE turizma; podrška za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima.

“U odnosu na prethodne Programe podsticajnih mjera u oblasti turizma, novina u ovom Programu je Podrška za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima koji realizuju redovne letove sopstvenom flotom ka Crnoj Gori sa emitivnih tržišta: Velike Britanije, Njemačke, Švajcarske, Francuske, Poljske, Danske, Švedske, Norveške, Finske i Italije. Realizacijom ovih mjera unaprijediće se dostupnost i bolja vidljivost destinacije”, saopšteno iz Vlade.

Vlada je donijela i Akcioni plan za sprovođenje Nacionalnog programa zaštite potrošača 2022 – 2024, za 2024. godinu i usvojila Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za 2023. godinu.

Koncipiran i glavni strateški cilj Programa koji se sastoji u unapređenju sistema zaštite potrošača/ica u Crnoj Gori u skladu sa novim izazovima na svjetskom tržištu radi obezbjeđivanja potpunije zaštite potrošača/ica u skladu sa najboljim praksama Evropske unije.

“Akcioni plan za 2024. obuhvata tri operativna cilja sa odgovarajućim indikatorima učinka, dodatno sa 35 aktivnosti. Kad je riječ o Izvještaju za 2023. godinu, od 29 planiranih aktivnosti realizovano 17, djelimično realizovano četiri, dok osam aktivnosti nije realizovano”, saopšteno je iz Vlade.

Donijeta je Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovne i doplatne liste ljekova.

“Važećom Odlukom propisano je da primjenu ljekova Bonviva, rastvor za injekciju 3mg/ml, Alvodronic, rastvor za injekciju 3mg/3ml i Prolia, rastvor za injekciju 60mg/ml, u terapiji osteoporoze odobrava Konzilijum reumatologa Kliničkog centra Crne Gore. Izmjenom Odluke omogućuje se njihova primjena na osnovu izvještaja ljekara specijaliste reumatologije, odnosno endokrinologije. Uzimajući u obzir da se lijek primjenjuje u bolničkim uslovima, ovom izmjenom obezbijediće se brža i efikasnija primjena ljekova jer pacijenti neće prolaziti proceduru odobravanja preko konzilijuma koja zahtijeva određeno vrijeme, a samim tim i odlaže primjenu lijeka”, saopšteno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније