Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.B. [ Portal RTCG ]

06. 03. 2024. 07:39 >> 07:53
Čitaj mi:

POHVALE IZ VELIKE BRITANIJE

"The Sun" o Crnoj Gori: Zadivljujući krajolik, a zanemarena destinacija

Britanski "The Su"n nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori, predstavljajući našu zemlju sa zadivljujućim krajolicima, ali često zanemarenu kao destinaciju kod britanskih turista.

Tekst je nastao povodom uvođenja novih letova za Crnu Goru.

Iz "The Sun" navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, uprkos zadivljujućim krajolicima, prekrasnim plažama i vrlo jefinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je "spremna da dočeka novi talas turista iz Velike Britanije", jer se pokreće nova avio linija iz Bristola za Tivat.

Tako će Bristol postati treći britanski grad koji je povezan sa Tivtom. Londonski Getvik i aerodrom Luton takođe nude letove za naš primorski grad. 

"Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaliv svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte", piše "The Sun". 

Naveli su i da je Tivat takođe pogodna baza za ljude koji žele da istraže ostatak zemlje, koja ima nevjerovatna prirodna mjesta, istorijske gradove i predivne plažama.

"Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zalivom, koji se nalazi pored fascinantnog starog grada. Stari grad je poznat po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama", piše britanski magazin.

Pomenuli su još jedno lijepoo primorsko mjesto, a to je Stari Bar, smješten među brdima u podnožju planine Rumije.

Osim toga, kao obavezno mjesto za posjetiti izdvojili su i Sveti Stefan, napomenuvši da su tamo gostovali Merilin Monro, Bred Pit i princeza Margaret. 

Takođe su poručili da su crnogorske obale posjetili i članovi kultnog benda Rolling Stones i Madonna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније