Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ R.B. ]

23. 11. 2022. 10:38   >>  10:36

RAŽNATOVIĆ U "LINKU"

Veliko interesovanje iz regiona za novogodišnje praznike u Crnoj Gori

Načelnik Direkcije za diverzifikaciju turističkog proizvoda, mr Nikola Ražnatović, saopštio je da u regionu vlada veliko interesovanje za boravak u Crnoj Gori i da postoje najave velikog broja gostiju iz Vojvodine kada su u pitanju novogodišnji praznici. On je u emisiji "Link", na Radiju Crne Gore, kazao i da postoje najave za dolazak gostiju tokom zimske sezone, a naročito su zainteresovani za Žabljak i Kolašin.

Ražnatović je u "Linku" govorio o nedavno završenom Sajmu turizma u Novom Sadu, gdje je i Crna Gora, odnosno Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, predstavila svoju ponudu.

Na novosadskom sajmu bilo je 250 učesnika, a osim zimske ponude, lokalne turističke organizacije akcenat su stavule na ponudu tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

"Povezivanje između ministarstava turizma u regionu jako je važna", ocijenio je Ražnatović.

Sagovornik Radija Crne Gore saopštio je i podatak da je za prvih devet mjeseci 2022. zabilježeno povećanje od 56 odsto po pitanju ostvarenog broja dolazaka, a 57 odsto što se tiče noćenja. Prihodi od turizma za isti period bili su 916 miliona.

"Težimo da i turistička godina traje 365 dana", poručio je Ražnatović.

Na pitanje da li su cijene turističkih proizzvoda u Crnoj Gori konkurentne, načelnik Direkcije za diverzifikaciju odgovara:

"Bez obzira na poskupljenja, cijene turističkih proizvoda u Crnoj gori, odnosno smještaj i prevoz, izuzetno su konkurentne i turisti za taj novac mogu da dobiju kvalitetnu uslugu."

Komentarišući predloženi 1,1 milion koji bi iz budžeta išao za turizam, Ražnatović je kazao da očekuje da će iznos za narednu godinu biti veći u odnosu na ovogodišnji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније