Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Milica Kapa, TVCG ]

09. 09. 2023. 19:52 >> 06:34
2

POSTEZONA NA PRIMORJU

Cijene i temperature "presude" za odmor u septembru

Zbog manjih gužvi, nižih temperatura i jeftinijih cijena smještaja, mnogi radije biraju da ljetuju u septembru i oktobru. Hotelijeri, ali i izdavaoci privatnog smještaja kažu da je postsezona počela dobro, a kažu da bi mogla biti najduža do sada. Sve češće dolaze i turisti iz zemalja van okruženja.

Oni koji ne vole natrpane plaže, gužvu u saobraćaju i visoke temperature, a uzto su i niže cijene, radije ljetuju useptembru. Da je Crna Gora poželjna destinacija i u postsezoni, uvjerili su nas turisti u Budvi.

Iako je manja gužva, ipak, nekim hotelijerima se ne čini. To je zato što, kako kažu iz Budvanske rivijere, očekuju dobru postsezonu, koja će, najavljuju, biti najduža do sada.

I izdavaocima privatnog smještaja početak postsezone čini se uspješnim.

"Imaćemo u septembru stoprocentnu popunjenost, zahvaljujući grupnim aranžmanima popnjenost će trajati do sredine oktobram, a naš Palas u Petrovcu bilježiće dobru popunjenost i očekujemo da do polovine novembra imamo goste", kaže za TVCG Jelena Kaluđerović iz HG Budvanska rivijera.

"Najave su jako dobre i ako moramo reći da je sezona last minute i gosti sve to gledaju, u poslednjem trenutku gledaju kakvo je vrijeme, cijene letova i onda bukiraju u zadnji min", dodaje Latif Hadžibrahimi, izdavalac privatnog smještaja.

A primorski gradovi mogu da se pohvale i gostima iz zemalja van regiona.

No, da bi nam više takvih gostiju dolazilo, osim mora, sunca i jeftinijeg smještaja, potrebne su i direktne avio konekcije sa zemljama Zapadne Evrope. Zato bi o tome trebalo na vrijeme razmišljati kako bi naredna turistička sezona bila uspješnija. A ovogodišnja se, kažu hotelijeri, ipak vratila na dobre staze.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније