Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J. [ TVCG ]

05. 03. 2022. 07:01 >> 12:45
3

TURISTIČKA SEZONA

Fokusirati se na tržišta Centralne i Zapadne Evrope

Još jedna posljedica rata u Ukrajini po Crnu Goru - turistička sezona. Iz Privredne komore kažu da se zbog očekivanog pada broja ruskih i ukrajinskih gostiju, Crna Gora mora fokusirati na druga tržišta - Centralnu i Zapadnu Evropu.

Turisti iz Ukrajine i Rusije godinama bili su najbrojniji crnogorski gosti. Ovog ljeta to ipak neće biti. To pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije.

"Otkazuju se rezervacije sa tržišta Ukrajine i Rusije. Na nama je da nadomjestimo taj nedostatak koji ćemo imati ove godine naravno ne možemo biti optimisti s obzirom da se sve dešava u kratkom roku a da su aranžmani trebalo biti prodati", kazao je Amel Dedeić iz NTO.

Zbog dešavanja u Ukrajini, prognoze su da će se ljudi uopšte teže odlučivati na putovanja, pa su naši turistički poslenici zabrinuti za predstojeću sezonu.

"Sa dašnjim danom osjećamo bojaznost koja će se možda reflektovati na zapadno tržište. Svi se ipak nadaju da će se ratna dešavanja brzo okončati a zadatak naše turističke privrede biće da u Crnu Goru dovede goste sa drugih tržišta. Fokus će biti na regionu i Evropi", kazao je hotelijer Gani Resulbegović.

"Apelovali smo na nadležno ministarstvo, NTO da maksimalnu kampanju usredsredimo na Centralnu i Zapadnu Evropu, da pokušamo da nadomjestimo taj dio krize koji će se preliti na crnogorski turizam", kazao je Ranko Jovović iz Odbora za turizam Privredne komore. .

"Zato će i ove godine fokus biti na regionu ali snažnija promocija mora da bude na tržište Centralne Evrope: Češku, Poljsku, Rumuniju, Mađarsku i na evropsko tržište tu mislim na Francusku i Veliku Britaniju", kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Crna Gora je prošle godine od turizma zaradila više od 700 miliona eura, a turisti iz Ukrajine i Rusije činili su petinu inostranih gostiju koji su posjetili našu državu.


Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније