Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

02. 10. 2024. 22:34 >> 22:38

Jedan u milion slučajeva: Žena sa dvije materice rodila blizance

Žena rođena sa dvije materice rodila je blizance i to po jednu bebu iz svake materice.

Ovaj jako rijedak medicinski fenomen desio se prošlog mjeseca u bolnici na sjeverozapadu Kine, prema zdravstvenim zvaničnicima i državnim medijima.

Majka, koja je identifikovana samo kao po prezimenu Li, rodila je dječaka i djevojčicu carskim rezom, saopštila je Narodna bolnica Sian u provinciji Šanksi, nazvavši ovu pojavu „jedan u milion slučajeva“.

„Izuzetno je rijetko da se blizanci začnu prirodnim putem u svakom odjeljku materice, a još rjeđe da se nose do porođaja“, saopštila je bolnica na svom zvaničnom nalogu na kineskoj platformi društvenih medija Veibo.

Prema bolnici, novopečena majka je rođena sa dva grlića materice i dvije materice, stanje zvano uteralni didelfis koji se nalazi kod jedne od 2.000 žena.

Njena priča je osvojila kineske društvene mreže i postala svjetska tema, sa više od 50 miliona pregleda posljednjih dana, a mnogi korisnici dijele poruke strahopoštovanja.

Činilo se da je Liina priča pokazala srećan ishod nakon što se suočila sa takvim okolnostima, a bolnica je otkrila da je pobacila prethodnu trudnoću.

Ipak u januaru, Li je ponovo zatrudnjela i tokom ranog ultrazvuka otkrila je da ne očekuje samo jedno dijete već blizance – po jedno u svakoj materici, piše CNN.

Poslije „bliskog i strogog“ medicinskog nadzora, „uspješno“ je rodila dječaka i djevojčicu, saopštila je bolnica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније