Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

02. 10. 2024. 12:02 >> 12:04
Čitaj mi:

BIVŠI LIDER SAD

Tramp: Već dugo pričam o Trećem svjetskom ratu

Nekoliko sati prije potpredsjedničke debate bivši američki predsjednik Donald Tramp, koji je i kandidat republikanaca na predstojećim izborima u SAD obratio se okupljenima na svom predizbornom skupu u Viskonsinu i osudio Bajdenovu administraciju zbog napada Irana na Izrael. 

„Prije kratkog vremena Iran je lansirao 181 balističku raketu na Izrael. Već dugo pričam o Trećem svjetskom ratu i ne želim da predviđam jer se predviđanja uvijek ostvaruju. Mi nećemo davati predviđanja, ali su veoma blizu globalnoj katastrofi“, rekao je Tramp.

Kako je kazao, "SAD imaju nepostojećeg predsjednika i nepostojećeg potpredsjednika koji bi trebalo da su zaduženi za to, ali niko ne zna šta se dešava“.

Tramp je optužio predsjednika Džozefa Bajdena i potpredsjednicu Kamalu Haris za slabo vođstvo na svjetskoj sceni.

„Zato je Izrael maloprije bio na udaru. Zato što više ne poštuju našu zemlju. Takozvani neprijatelj više ne poštuje našu zemlju“, rekao je Tramp.

On je rekao da su Bajden i Haris učinili Iran bogatim za vrlo kratko vrijeme.

„Oni sada imaju 300 milijardi dolara. Oni su bogati. Mislim, plaćaju šest milijardi svaki put kada imaju nekoga ko je kidnapovan, to je uvijek šest milijardi dolara“, rekao je Tramp.

Iran je, kako je kazao Tramp, bio na ivici bankrota i nisu imali novca.

„Nisu imali novca za Hamas. Nisu imali novca za Hezbolah. Ljudi protiv kojih se sada bore, bili bi voljni da naprave bilo kakav dogovor, ali ih je preplavio američki novac“, rekao je Tramp.

Na odvojenom predizbornom događaju u Milvokiju kasnije u utorak, novinar je upitao Trampa o primedbama koje je iznio prošle nedjelje nakon dva atentata.

Tramp je dodao da Iran nije bio u poziciji da sponzoriše terorizam kada je on bio u ijBeloj kući.

"Bajdenova administracija izdala je ukidanje sankcija u septembru 2023. godine, čime je dozvoljeno da se šest milijardi dolara zamrznutih iranskih sredstava prebaci iz Južne Koreje u Katar kao dio sporazuma o oslobađanju petoro pritvorenih Amerikanaca u Iranu", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније