Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

05. 08. 2024. 09:21 >> 09:21
Čitaj mi:

nema informacija o stradalima

Libanski Hezbolah napao dronovima sjever Izraela

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je rano jutros izvela napad dronovima na sjever Izraela, a izraelska vojska javlja da su u napadu ranjena dva vojnika i da je izazvan požar.

Napad se dogodio u vrijeme kada raste strah od šireg regionalnog rata poslije prošlonedjeljnog ubistva visokog komandanta Hezbolaha u Libanu i političkog vođe palestinskog Hamasa u Iranu.

Hezbolah koga podržava Iran saopštio je da je gađao vojnu bazu u sjevernom Izraelu kao "odgovor na napade i ubistva koje je Izrael izvršio na nekoliko sela u južnom Libanu".

Napad ne izgleda da je dio intenzivne odmazde očekivane kao odgovor na ubistvo komandanta Hezbolaha Fuada Šukura u Bejrutu prošle nedjelje.

Izraelska vojska saopštila je da vatrogasne službe rade na gašenju požara izazvanog napadom na Ajelet HaŠahar na sjeveru Izraela.

Izrael i Hezbolah razmjenjuju gotovo svakodnevno vatru posljednjih 10 mjeseci, od početka rata između Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi, ali do sada su držali sukob na niskom nivou i on nije eskalirao u veći rat.

Prošlonedjeljno ubistvo političkog vođe Hamasa Ismaila Hanijea u glavnom gradu Irana Teheranu i komandanta Hezbolaha Šukura u Bejrutu podiglo je tenzije u regionu. Izrael se sprema na akcije Irana i njegovih saveznika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније