Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 07. 2024. 20:49 >> 20:50
Čitaj mi:

Novi narodni front

Ljevičarska koalicija u Francuskoj dogovorila kandidata za predsjednika parlamenta

Ljevičarska koalicija Novi narodni front, koja je osvojila najviše glasova na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima u Francuskoj danas se dogovorila da podrži zajedničkog kandidata za predsjednika parlamenta, komunistu Andrea Šasenja (Chassaigne).

Ta koalicija je izabrala Šasenja (74) koji je poslanik od 2002. godine i koji je predsjednik poslaničke grupe komunista od 2012. godine.

U Francuskoj će sjutra biti prva sjednica novog saziva parlamenta na kojoj će biti izabran predsjednik.

Ljevičarska koalicija Novi narodni front je osvojila od 190 do 195 mjesta, savez predsjednika Francuske Emmanuela Makrona (Emmanuel Macron) 160, a ekstremna desnica 143 poslanička mjesta.

Makron je raspustio parlament 9. juna poslije lošeg rezultata svog saveza na izborima za Evropski parlament čime je zemlja uronila u političku neizvjesnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније