Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

08. 07. 2024. 22:26 >> 22:26

udari na bolnice

Generalni sekretar UN: Ruski udari na Ukrajinu 'posebno šokantni'

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš osudio je današnje ruske udare na više gradova u Ukrajini u kojima je poginulo najmanje 33 ljudi, uključujući i udare na bolnice, i nazvao ih "posebno šokantnim".

"Sprovoditi napade na civile je zabranjeno međunarodnim pravom, i taj tip napada je neprihvatljiv i treba odmah da se prekine", rekao je danas portparol šefa UN-a u saopštenju.

On je posebno naveo imena pogođenih medicinskih centara, uključujući jednu važnu dječju bolnicu.

Oglasio se i visoki komear UN za ljudska prava Folker Tirk i osudio "gnusne napade" u kojima su "teško oštećena odjeljenja intenzivne nege, hirurgije i onkologije bolnice Ohmatdit, najveće dječje bolnice u Ukrajini".

"Među žrtvama su bila najbolesnija djeca u Ukrajini", rekao je on i dodao:"To je gnusno, pozivam ljude da učine sve u svojoj moći da ti napadi odmah prestanu".

U velikom ruskom raketnom napadu širom Ukrajine danas poginulo je najmanje 33 ljudi a 154 je povrijeđeno, rekli su zvaničnici, a jedna raketa pogodila je veliku dječju bolnicu u glavnom gradu Kijevu.

Ukrajinske bezbjednosne službe saopštile su da je bolnica direktno pogođena ruskom krstarećom raketom, dok je ruska vojska sa druge strane kazala da je šteta izazvana padom ukrajinske protivvazduhoplovne rakete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније