Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

08. 07. 2024. 17:30 >> 17:30

lazarini objavio

Srušena polovina objekata Agencije UN u Gazi

Šef glavne agencije UN koja obezbjeđuje pomoć Gazi Filip Lazarini je danas objavio da je polovina tamošnjih objakata uništena tokom rata Izraela i Hamasa.

On je rekao i da je više od 500 ljudi ubijeno u napadima na te objekte, uključujući zaposlene i raseljene Palestince koji su se tamo sklonili, prenio je Asošijeted pres.

Lazarini, generalni komesar Agencije UN za palestinske izbjeglice (UNRWA) je to rekao konferenciji za novinare sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Badrom Abdelatijem koji je ponovio da Egipat podržava tu agenciju.

Izrael je optužio UNRWA da sarađuje s Hamasom i drugim oružanim snagama u Gazi i da samo produžava višedecenijsku palestinsku izbjegličku krizu, što Agencija oštro poriče.

UNRWA pruža osnovne usluge milionima palestinskih izbjeglica od rata 1948. godine, koji je izbio posle osnivanja Izraela, a pomaže i njihovim potomcima koji su većina stanovnika Gaze.

Izraelski mediji prenose da je Lazarini ukazao na razronu štetu pošto je izraelska vojska objavila da dejstvuje u štabu UNRWA kraj četvrti Rimal u Gaza Sitiju, gdje je navodno našla tunel Hamasa i ubila i uhvatila mnoge naoružane ljude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније