Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ M.V. ]

14. 06. 2024. 18:10 >> 18:10

ITALIJA

Uhapšen pomagač ruskog trgovca oružjem

Italija je uhapsila osumnjičenog za pomaganje sinu ruskog guvernera da pobjegne u Rusiju, dok se suočavao s izručenjem Sjedinjenim Državama koje ga terete za ilegalni izvoz vojne tehnologije, saopštile su u petak vlasti Italije.

Osumnjičeni je navodno bio uključen u organizaciju bijega Artjoma Usa iz Italije u martu 2023. godine, dan nakon što je sud u toj zemlji naredio njegovo izručenje SAD-u.

Artjom Us, inače sin guvernera sibirske regije Aleksandera Usa, uhapšen je u oktobru 2022. godine na milanskom areodromu, na temelju američke potjernice.

Vašington tereti Usa da je upleten u nezakonite šeme izvoza američke vojne tehnologije u Rusiju. Američko ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je dio opreme "otkriven na ratištima Ukrajine", piše AFP.

Uprkos tome što je nosio elektronsku narukvicu za praćenje, Us je nestao iz svoje rezidencije i nekoliko dana kasnije objavio da se vratio u Rusiju.

U SAD-u mu prijeti kazna do 30 godina zatvora zbog optužbi za kršenje sankcija i pranje novca. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније