Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

04. 04. 2024. 18:03 >> 18:03
1

U ČETIRI ZEMLJE

Hapšenja zbog pronevjere 600 miliona nakon pandemije

Policija Italije, Austrije, Rumunije i Slovačke uhapsila je danas 22 osobe u okviru istrage pronevjere 600 miliona eura iz fonda EU za pomoć poslije pandemije korona virusa.

Evropsko javno tužilaštvo (EPPO) je saopštilo da je kriminalna organizacija preusmjerila nepovratna sredstva koja je Italija dobila iz evropskih fondova za svoj plan oporavka od 2021. do 2023. godine.

Italijanski plan je, po podacima EU, najveći u Uniji - 194,4 milijarde eura u grantovima i zajmovima i predstavlja 10,8 odsto bruto domaćeg proizvoda te zemlje iz 2019. godine.

EPPO je saopštila da je finansijska policija iz Venecije, u Italiji, blokirala imovine vrijednosti veće od 600 miliona eura.

Finansijska policija u Veneciji je saopštila da su zaplijenjeni i luksuzni stanovi i vile, znate količine kriptovaluta, satovi, nakit, zlato i luksuzni automobili.

Za osam od 22 osumnjičene je određen istražni pritvor, a 14 je u kućnom pritvoru. Jednom računovođi je zabranjeno bavljenje profesijom.

EPPO je saopštila da je ta grupa koristila lažne korporativne bilanse da bi tražila nepovratne grantove za podršku fiktivnim malim i srednjim preduzećima.

Sumnja se da su bili u dosluhu s grupom "računovođa, pružalaca usluga i javnih bilježnika" da bi dobili novac koji su prebacili na račune u Austriji, Rumuniji i Slovačkoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније