Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

29. 03. 2024. 14:18 >> 14:18
Čitaj mi:

IZRAELSKA VOJSKA

"Ubili smo jednog od vođa libanskog Hezbolaha"

Izraelska vojska je danas objavila da je u napadu avionom na jugu Libana ubila jednog od vođa raketnih jedinica tamošnjeg šiitskog pokreta Hezbolah.

U saopštenju je dodato da je Abdel Hasan Naim, ubijen u regionu Bazurijea, bio "zadužen za planiranje i vođenje napada na izraelske civile".

Njegova pogibija je potvrđena i u Libanu.

Sukobi na libansko-izraelskoj granici su se ove nedjelje pojačali uz strahovanje od opšteg sukoba Izraela i Hamasa, ratovali i 2006.

Od prije gotovo šest mjeseci su na izraelsko-libanskoj granici takoreći svakodnevni sukobi izraleake vojske i Hezoblaha koji kaže da podržava palestinski islamistički pokret Hamas protiv kojeg Izrael ratuje u pojasu Gaze od 7. oktobra prošle godine.

Proiranski oružani pokret Hezbolah gađa izraelske vojne položaje i naselja blizu granice, a Izrael uzvraća bombardovanjem dublje u libanskoj teritoriji i ciljanim napadima na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

SAD su u četvrtak saopštile da je najveći prioritet uspostavljanje mira na izraelsko-libanskoj granici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније