Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

28. 03. 2024. 18:18 >> 18:18
Čitaj mi:

POMOĆ PALESTINCIMA

Francuska planira 30 miliona eura za UNRVA tokom 2024.

Francuska je ove godine planirala da uputi 30 miliona eura agenciji UN za palestinske izbjeglice (UNRVA) pod uslovom da neutralno ispunjava svoju misiju.

"Mi ćemo platiti naše doprinose kada budemo uvjereni da su ispunjeni uslovi za UNRVA da obavlja svoju misiju u duhu lišenom poziva na mržnju i nasilje", izjavio je danas portparol francuske diplomatije Kristof Lemoan.

Francuska je prošle godine toj agenciji uputila 60 miliona eura.

Lemoan nije rekao kakav će biti raspored isplate novca, koji obično bude kvartalno, pošto je u toku interna istraga u UNRVA.

Ta agencija UN je u centru kontroverzi otkako je Izrael optužio 12 od njenih 30.000 zaposlenih za učešće u napadu palestinske islamističke grupe Hamas 7. oktobra koji je rezultirao smrću 1.160 ljudi u Izraelu, većinom civila.

"Uvijek smo govorili da je UNRVA odigrala ključnu ulogu u Gazi i regionu i da je imperativ da tamo može da nastavi svoj rad", rekao je Lemoan.

On je podsjetio da je Francuska "veoma blagonaklono pozdravila izjavu generalnog sekretara UN (Antonija Gutereša) koji je rekao da je odlučan da sprovede neophodne reforme kako bi UNRVA zaista poštovala principe UN i humanitarne principe nezavisnosti, neutralnosti i nepristrasnosti koji su neophodni za njeno djelovanje".

Nezavisni komitet odgovoran za procjenu neutralnosti UNRVA identifikovao je u svom privremenom izvještaju "kritične oblasti", na kojima je potreban dodatni rad, saopštile UN 20. marta.

Konačan izvještaj se očekuje do 20. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније