Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1 ]

27. 04. 2024. 17:16 >> 17:20
17

ĐILAS

"Brnabić potvrdila da zahtjevi opozicije neće biti ispunjeni"

Predsjednica Skupštine i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić najavila je danas da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vućić direktno uključiti u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja iako nije ni kandidat na izborima niti predsjednik stranke, izjavio je predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Kako se navodi u saopštenju SSP-a, time je Brnabić potvrdila da će se „ponovo voditi funkcionerska kampanja koja je do sada uvijek podrazumijevala zloupotrebu državnih resursa i medija pod kontrolom režima“.

„Brnabić se i javno rugala opoziciji navodeći da je nezainteresovana za ispunjenje sopstvenih zahtjeva i jasno je istakla da su po predviđenoj proceduri potrebne nedelje, ako ne i mjeseci, za početak revizije biračkog spiska i da se to svakako ne može okončati prije izbora 2. juna. Brnabić je cinično optužila opoziciju da odugovlači taj proces i time potvrdila da iz biračkog spiska neće biti izbačeni ljudi koji su nelegalno glasali u Beogradu na izborima 17. decembra”, dodao je Đilas, a saopštila SSP.

Kako je naveo Đilas, Brnabić je ponovo optužila opoziciju da sprovodi nasilje koje ne postoji.

„A kada se tome doda i odlaganje navodnog dogovora sa rukovodstvom javnog servisa, postaje jasno da je njeno učestalo zakazivanje sastanaka sa opozicijom zapravo pozorišna predstava koja međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti treba da stvori lažnu sliku da se navodno vodi dijalog i navodno snižavaju tenzije u društvu. Jedina istina koju je Brnabić izgovorila je da bojkot ne postoji, što je istina, jer ne postoje ni izbori 2. juna nego farsa u režiji Aleksandra Vučića“, naglasio je Đilas.

Predsjednik SSP je pozvao „sve one koji su donijeli odluku da na tim izborima učestvuju, vjerujući da će se uslovi promijeniti, odluku promijene“.

„I ne učestvuju na izborima na kojima ne postoji ni promil šanse da se pobijedi”, poručio je Đilas.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније