Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

24. 07. 2023. 18:46 >> 18:48

OPERATER BANKA RUSIJE

Putin uvodi digitalnu rublju

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon o uvođenju digitalne rublje i stvaranju odgovarajuće elektronske platforme.

Transakcije digitalnim oblikom ruske nacionalne valute moći će da se obavljaju pomući platforme čiji će operater biti Banka Rusije, ali neće moći da se koristi za štednju i dobijanje kredita.

Dokument predviđa mogućnost prenošenje prava na digitalnu rublju, takođe putem testamenta a tu proceduru će Vlada Rusije odrediti u dogovoru sa Bankom Rusije.

Zakon takođe zabranjuje licima koja nisu operateri ili korisnici platforme digitalne valute da upotrebljavaju u oglašavanju sintagmu "platforma digitalne rublje" i izvedene riječi i izraze.

Pored toga, nasljednicima se daje mogućnost da dobiju digitalne rublje sa računa ostavioca kako bi organizovali njegovu sahranu.

Ako na računu ostavioca postoje digitalne rublje, Centralna banka će biti dužna, po nalogu notara, da ih dostavi nasljedniku za plaćanje odgovarajućih troškova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније