Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

17. 05. 2024. 19:00 >> 19:00
1
Čitaj mi:

Muratović optužio direktoricu škole

Ministarstvo traži izjašnjenje; Kovačević: Konstruišu neistine

Povodom situacije u OŠ "Jagoš Kontić" u Nikšiću, gdje je prema navodima predsjednika DPS Nikšić Borisa Muratovića, tokom proslave Dana škole direktorica zabranila izvođenje pjesme grupe Katapult "Crna Goro", Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija jutros se obratilo direktorki škole Ranki Laković, sa zahtjevom da pošalje zvanično izjašnjenje u vezi sa ovom situacijom. Izjavu o događaju traže i od profesorice Dare Vujović. Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ističe da u DPS konstruišu neistine.

"Direktorka je poslala izjašnjenje, a izjavu profesorice očekujemo u toku dana. Pošto su na mejl adresu Ministarstva pristigli i dopisi pojedinih roditelja, kompletan predmet će u ponedjeljak biti upućen Prosvjetnoj inspekciji radi objektivnog utvrđivanja činjeničnog stanja o čemu će javnost biti upoznata nakon okončanja postupka", navodi se u saopštenju MPNI.

Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, ranije danas naveo je da je direktorica OŠ "Jagoš Kontić" zabranila izvođenje pjesme posveće Crnoj Gori, kako ne bi naljutila predsjednika Opštine Nikšić.

"Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ 'Jagoš Kontić' iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme "Crna Goro", crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi, a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala. Ovo nam pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer ovo se ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem", naveo je Muratović u saopštenju.

On je pozvao nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je istakao da nažalost destruktivni elementi u društvu neće da se okanu ni djece, ni škola i konstruišu najrazličitije neistine.

Kovačević je u reagovanju na navode Muratovića, istakao da je nakon dobijanja poziva da prisustvuje danu OŠ "Jagoš Kontić" ljubazno zahvalio i najavio da neće moći da prisustvuje. Navodi da on ni u kom slučaju ne bi "mogao biti razlog bilo kog dešavanja tamo".

"Kada vidim kakve su konstrukcije napravljene i na koji način se optužuje jedna časna žena Ranka Laković, posvećena školi i djeci, jasno je ko je trideset godina sprečavao ovo društvo da krene naprijed i ko se i sada bori protiv njegovog prosperiteta i stabilnosti", naveo je Kovačević.

Posebno je, kako je naveo u Fejsbuk objavi, "komično" što su kao osnov za čitavu priču uzeli pjesmu Gorana Pejovića Gule i njegovog Katapulta.

"Gula je, inače, bio odbornik DF u Baru i veliki protivnik režima Mila Đukanovića i njegova pjesma je bila redovni repertoar naših protesta protiv bivšeg režima. I jedino korisno iz čitave ove konstrukcije koju su napravili jeste to što su podsjetili javnost na jednu od najljepših pjesama o Crnoj Gori. Zanemarite one koji samo hoće da nas svađaju i da među narodom vlada nesloga", stoji u objavi Kovačevića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније