Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

klix.ba [ R.B. ]

30. 05. 2023. 09:38 >> 09:38
1

TESTIRANjE MREŽA

Evo zašto je voda u venecijanskom kanalu postala fluorescentno zelena

Fluorescentno zelena boja u Velikom kanalu u Veneciji uzrokovana je netoksičnom materijom koja se koristi za testiranje kanalizacijskih mreža, saopštile su lokalne vlasti.

Stanovnici su primijetili da je dio venecijanskog Velikog kanala u nedjelju postao fluorescentno zelen, što je navelo policiju da istraži uzroke pojavljivanja ove boje.

Rezultati nijesu pokazali prisustvo toksičnih elemenata u analiziranim uzorcima. Promjena boje koju su primijetili stanovnici dovela je do nagađanja da je boja znak protesta aktivista za klimatske promjene, navodi lokalni medij La Nuova Venezia.

Ovo nije prvi put da je Veliki kanal postao zelen.

Godine 1968. argentinski umjetnik Nicolas Garcia Uriburu obojio je vode venecijanskog Velikog kanala u zelenom bojom kako bi promovisao ekološku svijest.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније