Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.B. [ N1 ]

03. 09. 2024. 11:03 >> 11:03
Čitaj mi:

OVOGODIŠNJI REKORD

Novi film Pedra Almodovara dobio najduže ovacije u Veneciji

Najnoviji film španskog reditelja i scenariste Pedra Almodovara, drama The Room Next Door, imala je juče premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, gde je dobila ovacije koje su trajale čak 17 minuta, što je ovogodišnji rekord.

Kako prenosi Varieti, "The Room Next Door" je pobijedio The Brutalist, koji je dobio 12-minutne ovacije, Mario, koji je dobio osmominutne ovacije, i "The Order", koji je dobio 7-minutne ovacije.

"The Room Next Door" je prvi Almodovarov film na engleskom jeziku. Poznati reditelj poznat je po filmovima koji istražuju složene teme, a najnovija drama nije izuzetak.

Glavne uloge u filmu tumače Tilda Svinton, Džulijan Mur, Džon Turturo i Alesandro Nivola.

Film prati dvije bivše prijateljice, Ingrid (Mur) i Martu (Svinton), koje su pisale za isti časopis na početku svojih karijera.

Godinama kasnije, Ingrid, autorka bestselera, odlučuje da se ponovo poveže sa Martom, ratnom novinarkom koja umire od raka grlića materice i želi da se podvrgne eutanaziji.

Almodovar je tokom konferencije za novinare, koja je održana pre filma, otkrio da film podržava eutanaziju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније