Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.B. [ N1 ]

30. 08. 2024. 21:53 >> 21:55
Čitaj mi:

OGLAS ZA POSAO

Ako želite da budete vozač gondole u Veneciji, možete zaraditi do 150.000 eura godišnje

Oglas za posao u Veneciji privukao je veliku pažnju, naročito visina plate. Sada je konkurs zatvoren, a da li će prijavljeni i zaista postati gondolijeri, ostaje nam da vidimo.

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Italiji – Venecija, ponudila je ljudima priliku da žive u ovom gradu i rade za platu od 150.000 eura godišnje.

Venecija je došla u situaciju da mora da traži vozače gondole koji bi vodili turiste kroz kultne gradske kanale.

Kandidati su morali da ispune i sljedeće uslove: da imaju 18 godina ili više, školsko obrazovanje, da znaju da plivaju i da govore italijanski.

Oni koji postanu vozači gondole moraće prvo da prođu šestomjesečnu obuku koja košta oko 1.000 eura za 400 sati obuke, piše Express.

Venecija je hitno tražila hiljadu kandidata za ovaj posao, kako se navodi, bilo je važno samo da jedno mogu, sve drugo će naučiti.

Po završetku obuke kandidat će dobiti sertifikat i dozvolu za upravljanje gondolom. Oni koji dobiju ovaj posao takođe će morati i da održavaju svoje gondole od 11 metara.

Zvanična tarifa za 30-minutnu vožnju gondolom je 80 eura.

Cijena vožnje od 19 sati iznosi i do 100 eura.

Ako želite da gondolijer pjeva ili svira instrument tokom vožnje, moraćete da platite dodatno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније