Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

23. 01. 2023. 20:52 >> 20:46

PRIPREME ZA SAMIT

Lavrov doputovao u Južnu Afriku

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je danas u radnu posjetu Južnoj Africi, izvijestio je TASS.

Lavrov je sletio u južnoafričku bazu Vaterklof i očekuje se da će se sastati sa ministarkom inostranih poslova Naledi Pandorom u glavnom gradu Južne Afrike, Pretoriji.

Ministri će najvjerovatnije razgovarati o pripremama za drugi rusko-afrički samit i konferenciju koji su zakazani za period 26-29. jul u Sankt Peterburgu.

Očekuje se da bi mogli da razmijene mišljenja o BRIKS-u kojim ove godine predsjedava Južna Afrika, angažovanju na drugim međunarodnim platformama, bilateralnim pitanjima i ključnim međunarodnim događajima.

Lavrov i njegov južnoafrički kolega posljednji put su se sastali na marginama 77. zasjedanja Generalne skupštine UN. Potom su obje strane potvrdile interes za produbljivanje političkog dijaloga i dalji razvoj odnosa strateškog partnerstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније