Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Politika.rs ]

09. 04. 2024. 16:22 >> 16:23

kineski predsJednik Si Đinping

"Peking podržava ruski narod u izboru razvojnog puta"

Kina podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i odbrani bezbjednosti i stabilnosti društva, izjavio je kineski predsjednik Si Đinping tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Pekingu.

„Peking podržava ruski narod u izboru razvojnog puta, koji odgovara nacionalnoj realnosti zemlje, a takođe podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i zaštiti socijalne bezbjednosti i stabilnosti”, prenosi Sijevu izjavu Centralna televizija Kine.

Pored toga, Si je istakao da kineske vlasti pridaju veliki značaj razvoju kinesko-ruskih odnosa i spremne su na blisku uzajamnu saradnju.

„Spremni smo da blisko sarađujemo sa Rusijom na bilateralnoj osnovi, kao i da jačamo stratešku saradnju u okviru multilateralnih organizacija, kao što su BRIKS i Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS)”, kazao je Si.

On je takođe ocijenio da je Kina spremna da zajedno sa Rusijom pokaže veću odgovornost i ujedini zemlje Globalnog juga, oslanjajući se na duh jednakosti, otvorenosti, transparentnosti i inkluzivnosti, kao i da doprinese promjeni sistema globalnog upravljanja.

Prethodno, Lavrov je na sastanku sa Sijem izjavio da će Moskva i Peking nastaviti da realizuju nove strateške zadatke koje su postavili lideri dvije zemlje, prenosi Sputnjik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније