Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ N1 ]

24. 11. 2022. 22:34 >> 23:44
1

PIŠE ELEFTEROS

Grčka počinje da mijenja rusko oružje za ono iz NATO

Grčka će u narednim sedmicama početi da mijenja rusko naoružanje u svom arsenalu oružjem koje proizvode zemlje iz NATO saveza, piše list "Elefteros".

Grčka je tokom devedesetih kupila veću količinu oružanih kompleta sovjetske i ruske proizvodnje, uključujući „S-300“ i „tor“, kao i protivtenkovske projektile i pješadijska borbena vozila.

SAD su apelovale da Atina zamijeni tu opremu američkim naoružanjem, podsjeća „Sputnjik“.

Grčki mediji prenose da je ova zamjena neophodna zbog krize u Ukrajini. Isti izbor napravile su Slovačka, Češka, Poljska, Slovenija i Bugarska.

Ove zemlje su poslale svoje sisteme Ukrajini i sada planiraju da ih zamijene naoružanjem američke proizvodnje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније