Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.

02. 09. 2022. 08:54 >> 08:51

NAPAO RADNIKA

Indija još uvijek traga za leopardom, učestvuje 300 ljudi

Operacija hvatanja tigra u Indiji počela je 5. avgusta i još uvijek traje, a za životinjom traga oko 300 ljudi.

Leopard se na naslovnicama našao 5. avgusta nakon što je napao radnika u gusto naseljenom gradu Belgaum u Karnataki. Muškarac je povrijeđen, ali je preživio napad. Od tada je leopard viđen nekoliko puta oko golf terena u pomenutom gradu, što je izazvalo paniku kod stanovnika.

Za životinjom traga oko 300 ljudi među kojima su veterinari, snajperisti i anesteziolozi, a njihov cilj je da uhvate leoparda i vrate ga u šumu. Dosad su njihovi napori bili neuspješni.

Leopardi su inače "stidljivi", ali su u proteklih nekoliko godina viđeni u indijskim selima i gradovima kako tragaju za plijenom jer se njihovo stanište smanjuje.

Karnataka ima veliko šumsko područje i nekoliko utočišta za divlje životinje, a na ovom podrućju žive 1.783 leoparda. To je drugi najveći broj u Indiji. Leopardi su uočeni i u većim gradovima u državi poput Bangalorea i Mysorea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније