Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

24. 07. 2022. 09:25 >> 09:22

SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI

Izraelske snage ubile dvoje Palestinaca

Izraelska vojska i specijalne snage vodile su danas višesatne borbe sa naoružanim Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija, a u sukobu je ubijeno najmanje dvoje Palestinaca prema palestinskoj spasilačkoj službi.

Policija je navela da su borbe u gradu Nablusu izbile dok su sprovodili raciju i hapšenje kada su se naoružani muškarci zabarikadiralili u domu osumnjičenog.

Po navodima policije "jedan broj" naoružanih Palestinaca je ubijen, bez preciziranja, i nije bilo ranjenih među izraelskim snagama.

Palestincki Crveni krst saopštio je da su dva muškarca ubijena u sukobima sa vojskom u Nablusu i dao je njihova imena.

Izraelska vojska saopštila je da je nasilan protest izbio dok su njene snage djelovale u Nablusu, da su demonstranti gađali vojnike eksplozivnim napravama i pucali na njih, a da je policija uzvratila vatru.

Vojska je nastavila operacije u drugom dijelu Zapadne obale gdje je izbio kratak vatreni okršaj.

Izraelske snage mjesecima gotovo svakodnevno sprovode racije na Zapadnoj obali u nastojanju da suzbiju seriju napada Palestinaca na Izraelce koji su u međuvremenu smanjeni.

Vojska se suočavala sa otporom tokom nekih od tih racija, a u nekoliko slučajeva bilo je stradalih.

U palestinskim napadima na Izrael ranije ove godine 19 ljudi je ubijeno. Izraelske snage ubile su više od 60 Palestinaca od početka godine, prema zvaničnim palestinskim podacima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније