Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1/ ]

21. 07. 2022. 23:32 >> 23:31

ČAVUŠOGLU NEGIRA

Irak optužio Tursku za bombardovanje i ubistvo turista

Najmanje osam turista, uključujući jedno dijete, je poginulo a više od 20 je ranjeno u artiljerijskim napadima na sjeveru Iraka, saopštili su u srijedu iračka vojska, zdravstveni zvaničnici i lokalna kurdska vlada. Irak za napad optužuje Tursku, dok turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu to negira i navodi da je Istanbul spreman da pomogne u istrazi.

Najmanje četiri artiljerijske granate pogodile su odmaralište Barak u autonomnom iračkom regionu pod kurdskom upravom, rekao je za Asošijeted pres zvaničnik okruga Zaho Mušir Mohamed. Sve žrtve su irački državljani.

Iračka vojska je saopštila da je u napadu poginulo osam osoba, dok su zdravstveni radnici u bolnici u provinciji Dohuk, gdje su smješteni ranjeni, naveli da je devet mrtvih.

Jedan od ranjenih, turista iz Bagdada, rekao je da su u vrijeme napada mnoge turističke grupe bile na odmoru u tom području.

Vlada u Bagdadu je osudila napad, nazvavši ga „direktnim kršenjem suvereniteta Iraka“.

Smrt civila izazvala je bijes Iračana, koji su organizovali protest ispred turske ambasade u Bagdadu, na kojem su paljene zastave Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније