Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

21. 05. 2022. 23:18 >> 23:19

IZDALI I UPOZORENJE

U Španiji zabilježeno preko 40 stepeni Celzijusa

U pojedinim djelovima Španije izmjerena je temperatura preko 40 stepeni Celzijusa, što je najviša zabilježena temperatura u maju u toj zemlji, saopštila je španska meteorološka služba AEMET.

AEMET je danas izdala upozorenje o visokim temperaturama u 10 regiona, što su ocijenili kao "jedan od najintenzivnijih" toplotnih talasa u posljednjih nekoliko godina.

U gradu Haen na jugu Španije juče je zabilježena najviša temperatura u maju - 40 stepeni Celzijusa.

Klimatske promjene čine toplotne talase sve učestalijim i intenzivnijim, piše BBC.

Neuobičajeno toplo proljeće u Španiji rezultat je vrućeg vazduha koji dolazi sa sjevera Afrike, zbog čega je temperatura porasla i do 15 stepeni iznad prosjeka za ovo doba godine.

Najtopliji regioni ovog maja su Andaluzija na jugu zemlje, Ekstremadura na jugoistoku, Madrid i Kastilja La Manča u centralnoj Španiji i Aragon na sjeveroistoku.

Špansko ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da piju puno vode i da ostanu u hladnim prostorijama kada je to moguće.

Takođe su savjetovali ljudima da smanje fizičku aktivnost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније