Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

16. 05. 2022. 20:25 >> 20:23

MOSKVA

"Ulazak Švedske u NATO nanosi štetu bezbjednosti Evrope"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ocijenilo je danas da će ulazak Švedske u NATO nanijeti značajnu štetu bezbjednosti Sjeverne Evrope i evropskog kontinenta u cjelini, i upozorilo da će Rusija biti prinuđena da preduzme uzvratne korake.

U saopštenju ruskog ministarstva navodi se da će Rusija biti prinuđena da preduzme uzvratne korake, kako vojno-tehničke tako i druge prirode, kako bi zaustavila prijetnje po njenu nacionalnu bezbjednost.

"S tim u vezi, mnogo će zavisiti od specifičnih uslova za integraciju Švedske u Sjevernoatlantsku alijansu, uključujući izglede za razmještanje sistema ofanzivnog naoružanja ovog vojnog bloka na teritoriji Švedske", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je, takođe, ocijenilo da članstvo Švedske u NATO neće ojačati njenu bezbjednost, već da će dovesti do gubljenja suvereniteta u donošenju spoljnopolitičkih odluka.

Vlada Švedske donijela je danas odluku o podnošenju zahtjeva za ulazak u NATO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније