Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

01. 05. 2022. 19:02 >> 19:02

DESET DANA IGRE I PARADE

Završen karneval u Rio de Žaneiru

Završen je karneval u brazilskom Rio de Žaneiru, nakon deset dana igre, muzike i parada.

Svjetski poznati karneval počeo je 22. aprila ove godine nakon što dvije godine nije organizovan zbog mjera uvedenih u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Još od 1929. godine na ulicama brazilskog grada Rio de Žaneira tradicionalno se održavaju šarene i vesele povorke.

Iako je najavljen za posljednju sedmicu u februaru, popularni karneval u Riju odložen je za kraj aprila zbog pogoršane epidemiološke situacije u jeku pandemije kovida-19 u Brazilu.

Očekuje se da će karneval donijeti olakšanje privrednim sektorima pogođenim pandemijom, kao što je hotelska industrija, koja je očekivala popunjenost od oko 85 odsto tokom vikenda, prema Udruženju hotelske industrije Rija.

Procjenjuje se da je svake večeri različitim događajima tokom karnevala prisustvovalo 75.000 ljudi. Jedini uslov je bila obavezno nošenje maski na nekim događajima, kao i potvrda o vakcinaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније