Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RSE [ M.V. ]

15. 06. 2024. 18:47 >> 18:48
1

ODLUKA

Vlada Srbije zadužila Vulina za sadanju sa BRIKS-om

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin biće zadužen za unapređenje saradnje sa zemljama BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika), dok će se ministar bez portfelja Nenad Popović baviti položajem Crkve u zemlji i inostranstvu, saopštila je 15. juna Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada je na sjednici u subotu donijela odluku o nadležnostima i djelokrugu rada potpredsjednika i ministara bez portfelja u novom mandatu Vlade Srbije.

Vulin i Popović su na listi sankcija Sjedinjenih Država zbog veza sa Rusijom, piše "Slobodna Evropa". 

Vlada Srbije donijela je odluku da Vulin bude zadužen u koordinaciji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da "prati stanje projekata iz dejlokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade".

"Takođe, on će predlagati mjere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a, pratiti stanje i predlagati mjere za jačanje veza državnih organa sa građanima Republike Srbije u dijaspori", saopštila je Vlada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније