Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. [ RSE ]

10. 06. 2024. 16:06 >> 16:06

BOCAN HARČENKO

Ruski ambasador pozdravio usvajanje Deklaracije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko je na svečanosti povodom Dana Rusije podržao usvajanje Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Bocan Harčenko je 10. juna kazao da taj dokument pokazuje da Srbija i Rusija imaju više zajedničkih teBOCAN HAmelja na kojima "su gradili, grade i tek će graditi" bilateralnu saradnju, prenosi Beta.

"Dugo smo čekali ovaj važan događaj. Podudara se ono što smo čuli na Svesrpskom saboru i ono što (predsjednik Rusije Vladimir) Putin naglašava kao osnovno za razvoj Rusije", rekao je.

Dokument su u okviru "Svesrpskog sabora" u Beogradu 8. juna usvojile vlade Srbije i bh. entiteta Republika Srpska. U njemu se, između ostalog, navodi da srpski narod predstavlja jedinstvenu cjelinu.

Prijemu u ruskoj amabasadi prisustvovao je premijer Srbije Miloš Vučević, kao i brojni ministri u Vladi.

Bocan Harčenko je tom prilikom poručio i da su dvije zemlje u poslednjih nekoliko godina posebno imale priliku za razvoj saradnje jer Srbija ne podržava sankcije Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније