Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J.

03. 03. 2022. 10:00 >> 10:01
4

HARČENKO

"Ne mijenjamo stav o Kosovu, ne tražimo da Beograd prizna Donjeck i Lugansk"

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da se odnos njegova države po pitanju Kosova neće mijenjati bez obzira što je Moskva priznala suverenitet Donjecka i Luganska i da neće tražiti od Srbije da to učini.

"Kao i po drugim pitanjima, i po pitanju Kosova stav Rusije je principijelan, trajan, ne mijenja se zavisno od promjene situacije u regionu Balkana ili van njega. Taj stav se oslanja na međunarodno pravo. Nastavićemo saradnju u vezi sa rješavanjem kosovskog pitanja", rekao je Harčenko, za Večernje novosti.

Na pitanje da li će Moskva od Beograda tražiti da prizna Donjeck i Lugansk, on je odgovorio - "naravno da ne".

"To su već nezavisne države. Ponoviću, ne tražimo ništa od Srbije", rekao je Harčenko,

On je naveo da, po njegovom mišljenju, nema realne opasnosti da sukob u Ukrajini preraste u treći svjetski rat.

"Predsjednik (Rusije Vladimir) Putin je odlučan, on je već rekao nemojte da se mešate u ove stvari, on je dosta ozbiljan. I mislim su te poruke primljenje dosta ozbiljno. Nažalost, nisu hteli da razumeju pre 24. februara, da crvene linije postoje i da je naše strpljenje istrošeno", rekao je Harčenoko.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније