Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/I. P. ]

26. 09. 2022. 11:17 >> 11:13
13

KOMERSANT PIŠE

"Pojačan pritisak Zapada na Srbiju zbog Rusije"

U vrijeme širenja ratnih dejstava u Ukrajini i djelimične mobilizacije najavljene u Rusiji, pojačan je pritisak na rukovodstvo Srbije da prekine "interakciju" sa Moskvom i pridruži se sankcijama Ruskoj Federaciji, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

List navodi da se sada pritiscima Zapada pridružio i dio srpske opozicije, optužujucći vlasti u zemlji da pokušava da "zabode prst u oko cijelom civilizovanom svijetu", a da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, po sopstvenom priznanju, računa da će i dalje nastaviti da "vrda".

Povod za novo pojačanje pritisaka na rukovodstvo Srbije bilo je potpisivanje Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za 2023/2024. godinu, krajem nedjelje na margini Generalne skupštine UN u Njujorku, podsjeća list.

Komersant dodaje da dokument koji su potpisali ministri spoljnih poslova dvije zemlje Sergej Lavrov i Nikola Selakovič nije bio samo prvi dokument ovog nivoa koji su potpisali Moskva i Beograd nakon ulaska ruskih trupa u Ukrajinu 24. februara, već se njegovo potpisivanje poklopilo sa eskalacijom tamošnjih sukoba i djelimičnom mobilizacijom u Rusiji.

"Reakcija Zapada se pokazala očekivano negativnom i oštrom", navodi dnevnik, dodajući da se kritici srpskih vlasti pridružila i srpska opozicija, optužujući vlasti za "prorusku politiku".

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније