Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

02. 08. 2022. 13:55 >> 13:52
8

RUSKI AMBASADOR U BEOGRADU

EU i SAD stoje iza konflikta Beograda i Prištine

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko optužio je Evropsku uniju (EU) i Vašington da stoje iza sukoba Prištine i Beograda, jer imaju koristi od tenzija na Balkanu.

Ruski ambasador je ruskom TV kanalu Solovjev uživo kazao da iza provokacija na Kosovu stoji Priština, a iza nje stoje SAD i Evropska unija, koja, suprotno svojim interesima, slijedi uputstva Vašingtona.

"Vašington ima koristi od tinjajućeg sukoba, ima koristi od toga da situaciju drži na ivici kolapsa", rekao je on.

Ruski ambasador je naveo da u ovom slučaju, Evropska unija, baš kao i u slučaju Ukrajine, kao i u slučaju antiruskih sankcija, suprotno svojim interesima, slijedi uputstva Vašingtona.

Naveo je da nikada neće povjerovati u izjave Amerikanaca i Evropljana da ništa ne mogu da učine sa Kosovom i da premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem ne može da se upravlja.

"Naravno, to je sve laž", ocijenio je Bocan-Harčenko.

Rekao je da su "prištinski režim, isto kao i ukrajinski, oruđe u rukama Vašingtona i EU koja sprovodi američku liniju".

Ruski ambasador je rekao da je njihov cilj da tim "tinjajućim konfliktom" postave Srbiju na mjesto, jer ju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "podigao sa koljena, i oni ponovo žele da je postave na koljena".

On je takodje ocijenio da SAD i Amerika žele iskoriste pitanja Kosova, BiH, Republike Srpske kako bi izvršili pritisak na Vučića, da se pripoji antiruskim sankcijama.

"Drugim rečima, učiniti tako da se on suprotstavlja ne nekoliko frontova, zašta on nema snage", zaključio je ruski ambasador.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније