Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ RTS ]

03. 04. 2024. 15:25 >> 15:31
Čitaj mi:

Austrijska policija

Velika vjerovatnoća da je na snimku iz Beča dvogodišnja Danka Ilić

Austrijska policija se zvanično oglasila povodom snimka od subote koji je napravio srpski državljanin na tramvajskoj stanici u Beču, a na kojem se vide dvije žene sa djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić. Policija navodi da su članovi porodice dvogodišnje djevojčice izjavili da je na snimku najvjerovatnije ona.

"Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču, koji je bio u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici 'Šotenring' naišao na malo dijete“ piše u saopštenju.

Dalje se navodi da su dvije žene koje se i vide na snimku, najvjerovatnije bile svjesne da je čovjek prepoznao dijete, pošto liči na djevojčicu nestalu u Boru, a potom ih je i snimio.

On je snimak dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi dalje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu djeteta.

Potom je slučaj preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali snimke, pretpostavljaja se da se najvjerovatnije radi o maloljetnoj Danki Ilić iz Srbije.

Bečka policija naložila je hapšenje osumnjičenih po nalogu javnog tužilaštva, ali i objavljivanje slika u medijima.

Oni su pozvali sve potencijalne svjedoke kojima su žene sa snimka i njihovo boravište ili mjesto boravka djeteta poznato, da pozovu policiju.

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije na broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije.

Podsjećamo, djevojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dvije državljanke Rumunije.

U Srbiji se nastavlja istraga u vezi sa nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu potjernicu.

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Djevojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na lijevom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na lijevoj podlaktici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније