Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ N1 ]

05. 01. 2024. 17:40 >> 17:40
Čitaj mi:

OBJAVLJENA U SLUŽBENOM LISTU

Stupila na snagu odluka o uklanjanju stikera za srpske tablice na Kosovu

Nakon što je u Službenom glasniku objavljena odluka kosovske vlade o uklanjanju stikera za registarske oznake Republike Srbije dok saobraćaju na Kosovu, ona je sada i zvanično stupila na snagu, potvrđeno je za KoSSev iz policije.

„Oni koji na Kosovu saobraćaju sa tablicama Republike Srbije više nijesu u obavezi da na njima preljepljuju grb i oznaku. Odluka vlade stupa na snagu“, potvrdio je za KoSSev zamjenik komandira KP za sjever Veton Eljšani.

Nakon više od dvije godine, naljepnice na tablicama – odlaze u istoriju.

Od oktobra 2021. godine njih su koristili oni vozači koji su automobilima sa RKS oznakama saobraćali kroz centralnu Srbiju, kao i oni koji su se sa srpskim tablicama kretali na teritoriji Kosova. Najprije je odluku da se ova mjera ukine donijela Vlada Srbije 25. decembra prošle godine, desetak dana po zamjeni posljednjih registarskih tablica za tablicu RKS. Njihova je odluka na snagu stupila 1. januara ove godine.

Ipak, vlada u Prištinu istu je odluku usvojila tek kasno sinoć, a nakon što se uvjerila da Beograd poštuje i sprovodi svoju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније