Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

09. 08. 2024. 13:54 >> 13:54
Čitaj mi:

sukob dvije grupe ljudi

Pucnjava kod kockarnice na ničijoj zemlji između Srbije i Kosova

Rano jutros došlo je do pucnjave na administrativnoj liniji s Kosovom kod sela Breznica. Kako piše JUGpress, u okršaju su učestvovale dvije, za sada neidentifikoane grupe ljudi, a jedno vozilo je zapaljeno.

Pozivajući se na izvore iz policije, JUGpress je objavio da su se dvije grupe sukobile i otvorile vatru. Nema informacija o eventualno povrijeđenima.

Policija iz Bujanovca je intervenisala na mjestu događaja i o tome obavijestila Više javno tužilaštvo u Vranju.

Izvor iz vranjske policije je rekao da je do sukoba došlo zbog novca, ali nije bio u mogućnosti da iznese više detalja o pucnjavi kod Breznice, sela sa većinskim albanskim stanovništvom koje se nalazi pored administrativne linije.

Pucnjava se dogodila kod kladionice koja se povezuje sa jednim lokalnim biznismenom iz Vranja, a koji se trenutno nalazi u zatvoru.

Prema pisanju JUGpressa, kockarnica je podignuta pored punkta srpske policije uz administrativnu liniju, i već je bila poprište oružanih sukoba.

Radio Slobodna Evropa je sredinom 2023. godine objavio da je u periodu od 12 mjeseci prije toga najmanje sedam kockarnica niklo na neutralnoj teritoriji između dva sela – Karačeva na kosovskoj i Breznice na srpskoj strani.

Jedan mještanin je tada rekao da su vlasnici svih kockarnica porijeklom sa Kosova, osim jednog koji je Srbin.

Ekipa RSE koja je posjetila oblast navela je u svojoj reportaži da su pred kockarnicama uglavnom viđeni automobili sa kosovskim tablicama.

Organizovanje kockanja na teritoriji Kosova je zakonom zabranjeno od marta 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније