Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ RSE ]

31. 12. 2023. 16:49 >> 16:48
1

ODLUKA NA SNAZI OD 1. JANUARA

Vučić o odluci o RKS tablicama: Izbjegli smo velike zamke i opasnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar izjavio je da su odlukom o slobodnom kretanju vozila sa kosovskim RKS tablicama kroz centralnu Srbiju, izbjegnute "velike zamke i opasnosti" za zemlju.

Vučić je rekao da misli da će ta odluka Vlade Srbije, koja 1. januara stupa na snagu, donijeti korist srpskom narodu i Srbiji u cjelini.

"Naš interes je Otvoreni Balkan i sloboda kretanja koja se odnosi i na vozila. Mislim da će ta odluka donijeti korist srpskom narodu i Srbiji u cjelini. Time i još nekim drugim stvarima smo izbjegli velike zamke i opasnosti za Srbiju", rekao je Vučić za Prvu televiziju.

Trenutno vozači koji na teritoriji Kosova upravljaju vozilom sa srpskim tablicama, preko državnih simbola moraju da prelijepe bijele naljepnice. Isto pravilo važi za vozače koji upravljaju automobilom sa kosovskim tablicama na teritoriji Srbije, ali će se tako nešto promijeniti od 1. januara 2024. godine.

Direktor Kancelarije za Kosovo, Petar Petković, je 25. decembra potvrdio da je Vlada Srbije usvojila odluku o slobodnom kretanju vozila sa RKS (Republika Kosovo), uz napomenu da je takva odluka donijeta isključivo iz praktičnih razloga.

Ocijenio je da će se tokom januara i februara Srbija suočiti sa "velikim pritiscima" oko Kosova ali i da će biti izložena novim pritiscima zbog odnosa sa Rusijom.

"Moraju da riješe kosovski problem prije nego što uđu u bilo kakve razgovore oko Ukrajine. Kraj januara i februar će biti pik njihove kampanje oko izbora za Evropski parlament a u martu su izbori u Rusiji gdje će doći do obnove Putinovog mandata ali i još žešćih pritisaka svijeta na sve one koji imaju bilo kakav odnos sa Rusijom", kazao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније