Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.Б. [ N1 ]

17. 07. 2023. 18:24 >> 18:31

PREMIJERKA SRBIJE

Brnabić: Otvoreni Balkan nastavlja da postoji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je posle sastanka u Tirani da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji i da se nastavlja sa inicijativama u okviru njega, piše Kosovo onlajn.

"Prije samo tri dana smo otvorili zajedničku izložbu Otvorenog Balkana u srpskom kulturnom centru u Parizu, tako da nastavljamo sa tim inicijativama“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarala o Otvorenom Balkanu i samitu Berlinskog procesa, čiji domaćin biti Albanija u oktobru ove godine.

Brnabić je rekla da je Albanija trenutno potpuno fokusirana na samit Berlinskog procesa i na to šta dodatno može da se uradi nakon poslednjeg samita koji je bio u Berlinu.

Dodala je da je sa Ramom razgovarala o Otvorenom Balkanu i inicijativama u okviru njega, „koje su prilično komplementarne sa samitom Berlinskog procesa“.

Brnabić je istakla da je tokom radnog ručka u Tirani razgovarano o razvojnom planu za Zapadni Balkan. Ručku su prisustvovali su prisutvovali premijeri Crne Gore i Sjeverne Makedonije Dritan Abazović i Dimitar Kovačevski, kao i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније