Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ RTS ]

11. 03. 2023. 18:14 >> 18:21
1

OD NEDJELjE DO ČETVRTKA

Pet NATO brodova u Splitu, u planu i zajednička vježba

Grupa NATO brodova boraviće u hrvatskim vodama i Splitu od nedjelje do četvrtka, a u tom periodu je planirano i zajedničko uvježbavanje na moru, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

​Kako se navodi, u sastavu grupe nalaze se komandni brod, američki razarač "Džejms Vilijams", grčka fregata "Psara", fregata turske Ratne mornarice "B​arbados", holandska fregata "D​e Z​even P​rovincien" i kandska fregata "F​rederišn".

Svi brodovi ​će ​bit​i vezani u splitskoj luci​, a grupom NATO brodova komanduje američki zapovjednik Skot Sireta.

​"​Tokom posjete planirano je zajedničko uvježbavanje na moru s pripadnicima Hrvatske ratne mornarice. Aktivnosti međunarodne vojne saradnje prilika su za zajednička uvježbavanja, razmjenu znanja, vještina i iskustava u cilju unapređenja interoperabilnosti. Pored zajedničkog uvježbavanja, planirana su i sportska nadmetanja​", najavili su iz hrvatskog ministarstva odbrane​.

Ova grupa NATO brodova posjećivala je i ranije hrvatske gradove, ali sada je u punom sastavu i riječ je o jednoj od većih posjeta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније