Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

П.Р. [ Beta ]

28. 10. 2022. 18:55 >> 18:59
6

DODIK

"Republika Srpska ne mora ništa, pa ni biti unutar BiH"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tehničkom mandatu (SNSD) izjavio je danas poslije sastanka sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Lejen, da bez obzira na poruke iz EU, Republika Srpska ne mora ništa, pa ni biti unutar BiH.

Dodik je rekao da mu je drago što više neće biti član Predsjedništva BiH, navodeći da su druga dva člana odbili inicijativu Otvoreni Balkan.

"Pošto smo razgovarali o nekim tačkama koje su vezane za Berlinski proces, on predviđa da se kasnije uvede mogućnost da se građani Zapadnog Balkana kreću između država sa ličnim kartama. Srbija je već ranije prihvatila jedan takav aranžman vezano za Kosovo", kazao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Dodao je da njegova inicijativa bila da se dozvoli prolaz gasne interkonekcije između Srbije i BiH, što, kako je kazao, druga dva člana Predsjedništva BiH ponovo nijesu stavili na dnevni red sjednice.

"Fino sam im rekao da se jedino radujem što ih više neću gledati ovdje u Predsjedništvu BiH", kazao je Dodik.

Govoreći o izborima u BiH, na kojima je pobijedio za predsjednika RS, Dodik je ocijenio da je Republika Srpska primorana da čeka odluke Centralne izborne komisije BiH (CIK), ali da će se vlada u tom entitetu vrlo brzo formirati, vjerovatno nakon mjesec dana.

"A ovo ovdje (na nivou BiH), pitanje je treba li uopšte formirati vlast, na ovaj način? Da se zaustavi izgradnja gasovoda, u uslovima kada cijeli svijet vapi za snabdijevanje, umjesto da smo otvoreni, ovdje se uporno to zaustavlja, i dalje će ovdje Željka Cvijanović predlagati, a oni će odbijati. Zašto se ovdje uopšte dolazi? Ne razumijem", kazao je Dodik.

Kada je riječ o formiranju vlasti na državnom nivou, on je naveo da će njegov SNSD pratiti "sve sa HDZ-om".

"(Lider HDZ BiH Dragan) Čović i ja imamo dogovor da prije nego što budemo razgovarali sa federalnim, odnosno muslimanskim partnerima, apsolutno definisati našu politiku. Kako će se to kretati, ja to ne znam", ocijenio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније