Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

12. 07. 2022. 09:31   >>  16:55 4

MIHAJLOVIĆ SAOPŠTILA

BiH je mjesto u "Otvorenom Balkanu", to nije nova Jugoslavija

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da regionalno povezivanje u energetici i saradnja, posebno kroz inicijativu "Otvoreni Balkan", može da doprinese povećanju životnog standarda i da je to pitanje koje prevazilazi dnevnu politiku.


"Nama je u ovom regionu potrebno zajedništvo i zato mislim da je Bosni i Hercegovini (BiH) mjesto u 'Otvorenom Balkanu'. To nije nova Jugoslavija, kako može da se čuje, već je to priča kako da naši ljudi ne idu u druge evropske države, već da ostanu ovdje, a na nama je da u fokus stavimo ekonomiju i životni standard, jer je to pitanje iznad politike", rekla je Mihajlović u Sarajevu, na drugom Forumu Energetske zajednice o pravednoj tranziciji.

Ona je, u intervjuu Radio televiziji Republike Srpske, istakla i da se nada da će tokom sljedeće godine krenuti realizacija projekta Buk-Bijela i izgradnja aerodroma u Trebinju, te da su zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Republike Srpske (RS) vrijedni više od 1,5 milijardi eura, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Takođe i navela da je energetska tranzicija nepovratan proces i da su obnovljivi izvori energije (OIE) jedini put ka energetskoj stabilnosti i nezavisnosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније