Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.V./N1 ]

09. 05. 2022. 20:12 >> 20:20

MUP SRBIJE

Član bande "Pink Panteri" uhapšen dok je igrao fudbal

Pripadnik bande "Pink Panteri“ Goran Radojević (47) uhapšen je krajem aprila u Beogradu. Radojević je osuđen za preprodavanje ukradene Sezanove slike "Dječak u crvenom prsluku“. Godinama se nalazio na Interpolovoj potjernici. Uhapšen je, čini se, slučajno dok je pred publikom igrao fudbal, a MUP Srbije se o tome iz nepoznatih razloga nije oglašavao, piše nedjeljnik "Vreme".

Goran Radojević, alijas Crni (47), svojevremeno se "proslavio“ kao član bande „Pink Panteri“ koja je 2008. godine iz muzeja u Cirihu ukrala sliku Pola Sezana „Dečak u crvenom prsluku“.

Bila je to godinama svjetska vest. Tek aprila 2012. godine četvorica članova bande uhapšena su u Beogradu dok su pokušavali da sliku vrijednu 100 miliona preprodaju za tri i po miliona eura. Zadužen da pronađe kupca umjetninama na crnom tržištu, prema presudi, bio je upravo Goran Radojević. 

Zbog toga je 2015. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora. Međutim, nikada se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne. Umjesto u zatvoru, poput svojih pajtosa, Radojević je nastavio da mirno živi u svom domu u Kaluđerici. Policajci su se ponašali kao da je u zemlju propao, te da mu ne mogu ući u trag. Za Goranom Radojevićem 2019. godine raspisana je i Interpolova potjernica. 

Tog dana je uhapšen, i to dok je u 18. kolu Četvrte A lige veterana, igrao u timu FK Kaluđerica protv FK Brodarac sa Novog Beograda.

Policajci su tokom poluvremena ušli su na teren i legitimisali igrača veterana. Ispostavilo se da je riječ o "Pink Panteru“ Goranu Radojeviću, za kojim sve svjetske policije tragaju već tri godine.

Prema riječima očevidaca za nedjeljnik "Vreme“, bjegunac se nije opirao hapšenju, ali je pitao policajce da li može da završi utakmicu protiv FK Brodarca. Svjedoci tvrde da mu je policajac odbrusio: "Umjetniče, odigrao si svoje.“

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније