Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ B.B. ]

10. 09. 2021. 22:17 >> 22:18
1

MORALNI ČIN

Ministar zdravlja S. Makedonije ponudio ostavku

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče objavio je večeras da je, kao moralni čin, ponudio ostavku zbog požara u kovid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 14 ljudi.

U onlajn obraćanju Filipče je rekao da ga je "tragedija u Tetovu mnogo pogodila, da kao ljekar i minstar ima integritet i da je zato iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Sjeverne Makedonije".

"Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila i mnogo žalim za poginulima. Saučestvujem sa njiihovim porodicama. Nema riječi koje to mogu opisati, niti načina da se nadomjesti taj gubutak. Kao ljekar i ministar imam integritet, zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu", naveo je Filipče u onlajn izjavi koju je dao u 19 h.

Povodom zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Sjeverne Makedonije je juče popodne rekao će odluku o tome da li će podnijeti ostavku donijeti kad se završi istraga u tetovskom kovid centru i da će na tome insistirati.

"U mnogo medija i među pojedincima ima poziva za ostavku. Dozvolite da kažem da od odgovornosti niti bježim, niti ću bježati, ali ću insisitrati na tome i čekaću da se završi istraga", rekao je tada Filipče.

Ostavke zbog nesreće u kovid centru prethodno su danas popodne podnijeli zamjenik ministra zdravlja Sjeverne Makedonije Ilir Hasani, i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor te bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Fejsbuku, objašnjavajući da su ostavke podnijeli iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u srijedu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nijesu bile hospitalizovane, već članovi porodica pacijenata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније