Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M. [ Beta ]

06. 09. 2021. 20:27 >> 20:31
1

BREGU

RCC pokreće regionalnu koaliciju za radna mjesta

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu najavila je danas u Skoplju pokretanje Regionalne koalicije za radna mjesta i vještine kojom će, kako je navela, biti obezbijeđen razvoj preduzeća, a sposobni mladi ljudi zadržni u regionu.

"To je jedan od konkretnih primjera kako napraviti pomak po pitanju regionalne mobilnosti. To je način na koji ćemo mlade ljude zadržati u regionu", rekla je ona u Skoplju na prvoj godišnjoj konferenciji Ministarstva finansija Sjeverne Makedonije "Ekonomski oporavak i rast nakon kovida".

Na panelu o globalnim i regionalnim izazovima i izgledima za oporavak i rast, Bregu je dodala da i dalje postoji veliki interes mladih da ostanu u regionu, i ocijenila da su mladi pokretači regionalne saradnje i pristupanja Evropskoj uniji, jer vide mogućnosti i ne nose istorijski teret sukoba ranijih generacija.

"Nezaposlenost, korupcija i odliv kvalifikovane radne snage glavni su izazovi s kojima se borimo, a tu je i dobro poznata činjenica da su ekonomski izazovi i dalje prisutni. Pravo pitanje je, međutim, kako iskoristiti potencijal regionalne ekonomske integracije i saradnje", izjavila je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније