Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

28. 10. 2024. 16:36 >> 16:37

Šaranović i Pinter

Posvećenost ubrzanju integracionih procesa i jačanju  vladavine prava

Crna Gora posvećena je ubrzanju integracionih procesa, jačanju  vladavine prava i odlučnoj borbi protiv transnacionalnog i organizovanog kriminala. To je saopštio ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović koji se sastao sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom.

Oni su razgovarali na marginama Foruma ministara Evropske unije i Zapadnog Balkana za oblast pravde i unutrašnjih poslova, koji se ove godine održava u Crnoj Gori pod predsjedavanjem Mađarske Savjetom Evropske unije.

Ministar Šaranović je na početku bilateralnog sastanka izrazio zahvalnost ministru Pinteru na izuzetnom doprinosu i podršci u organizaciji ovog važnog događaja, koji ima za cilj jačanje saradnje i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

“Ministar Pinter je istakao važnost mira i prosperiteta regiona, potvrdivši da će Mađarska, kao predsjedavajuća Savjetom Evropske unije, uložiti napore da ubrza evropske integracione procese za Crnu Goru, ali i za čitav Zapadni Balkan. Pohvalio je dosadašnju saradnju sa ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, ocijenivši je kao besprekornu”, navodi se u saopštenju.

Šaranović je naglasio ključne prioritete Vlade Crne Gore.

“Među kojima se posebno izdvaja jačanje vladavine prava i odlučna borba protiv transnacionalnog i organizovanog kriminala. Istakao je značaj odlične regionalne saradnje i koordinacije sa evropskim agencijama, što doprinosi postizanju zajedničkih ciljeva”, saopšteno je iz MUP-a.

Danilo Šaranović je osim toga istakao da je crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova dalo poseban doprinos u ispunjavanju 13 privremenih mjerila u okviru poglavlja 24.

“Čime se dodatno potvrđuje posvećenost Crne Gore evropskom putu i reformama koje vode ka integraciji u Evropsku uniju. “

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Mađarske, Danilo Šaranović i Šandor Pinter, izrazili su zadovoljstvo održavanjem Foruma Evropske unije i Zapadnog Balkana, prepoznajući ovaj događaj kao važnu platformu za jačanje regionalne stabilnosti i evropske perspektive Zapadnog Balkana.

“Obostrano su potvrdili čvrstu posvećenost ubrzanju integracionih procesa, unapređenju vladavine prava i intenziviranju borbe protiv organizovanog kriminala”, zaključeno je u saopštenju MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније