Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Mina ]

25. 04. 2024. 11:27 >> 11:27
3

bez rasprave danas

HRA: Rezolucija UN-a nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade

Vlada Crne Gore neće danas raspravljati o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Iz Akcije za ljudska prava (HRA), naveli su da rasprava o Rezoluciji UN-a nije uvrštena na dnevni rad današnje sjednice Vlade.

Iz HRA su kazali da Rezolucija UN o genocidu u Srebrenici, nije uvrštena na dnevni red, iako 89 nevladinih organizacija i više od 200 istaknutih pojedinaca zahtijevaju od Vlade da kosponzoriše tu rezoluciju.

„To ne košta ništa novca, samo obraza! Zašto se oklijeva“, poručili su iz HRA na platformi X.

Premijer Milojko Spajić je na konfrenciji za novinare u srijedu, upitan da li će Vlada biti kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kazao da će kosponzorisati infrastrukturu u Crnoj Gori i da će blagovremeno obavijestiti javnost o svim pitanjima koja se ne tiču infrastrukture.

Majke Srebrenice pozvale su premijera Milojka Spajica da javno saopšti stav o Rezoluciji UN-a, navodeći da je Crna Gora uvijek bila na pravoj strani istorije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније