Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

20. 03. 2024. 19:43 >> 19:44
Čitaj mi:

Za Budućnost Zete

“Poništiti odluku o nezakonitom razrješenju Krstovića”

Presuda kojom je poništena odluka Skupštine Opštine Zeta o razrješenju predsjednika SO Zeta Luke Krstovića od 25.08. 2023. godine, je nezakonita kažu iz koalicije ,,Za budućnost Zete”.

“U presudi koju je pisao sin političkog direktora Demokrata i sadašnjeg člana UO D.O.O. Puteva gospodin Vujović je navedeno da u spisima predmeta nedostaje zapisnik kao pismeni dokaz o izvršenim radnjama sa sjednice Skupštine Opštine Zeta održane dana 25.08.2023. godine na kojoj je donijeta osporena odluka, iako je u spisima predmeta dostavljen tonski zapisnik sa pomenute sjednice”, navodi se u saopštenju.

Ovakva odluka se, kažu, mora poništiti po hitnom postupku jer je ne može, prije svega, pisati osoba koja je u bliskim odnosima sa funkcionerom Demokrata.

“Nama je u samom startu bilo jasno kakva će odluka biti i da će se hvatati za sitnice tehničkog karaktera jer time pokazuju svoju nemoć u ovom procesu. Osim toga, u presudi je navedeno da Odluka ne sadrži obrazloženje, iako su u okviru materijala dostavljeni i razlozi za donošenje navedene Odluke. U obrazloženju presude naloženo je da se predmet vrati na ponovni postupak što će SO Zeta u zakonskom roku i odraditi. U ovoj odluci nije navedeno da pomenutog gospodina Krstovica vratimo na poziciju predsjednika Skupštine već da donesemo novu odluku o smjeni jer je vise nego očito da većina stanovnika Zete ne želi gospodina Krstovica na pomenutom mjestu. Ovu odluku smo dužni da ispravimo u roku od šest mjeseci, a željeli bi da dodamo da se pri donošenju ove odluke u ovom slučaju morao izuzeti sudija Vujović jer je sin dugogodišnjeg političkog direktora Demokratske Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ova odluka je, kažu oni, sada više nego očito kucana u centrali Demokratske Crne Gore i tvrde da sa pozicija sudije u ovom postupku žele da se miješaju u izbornu volju građana.

“Većina je, jasno i javnosti, uvijek u mogućnosti da razriješi bilo kog predsjednika skupštine ukoliko postoji volja jer je upravo to odraz demokratije, jer zašto onda postoje izbori i zašto postoji demokratija u jednom izbornom sistemu. Ako bi ovako gledali kao gospoda iz Demokrata nikad niko ne bi bio smijenjen. Nevjerovatna je i slucajnost zasto je odluka donijeta dan prije skupstine, a cini nam se da se ovdje ne radi o slucajnosti vec se ponovo presude pisu u centralama pojedinih partija kao i do avgusta 2020. godine, samo u promijenjenim ulogama- odnosno partijama”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније